Veghels Blauw

Doel van Veghels Blauw is om mensen te verbinden, om vriendschappen te sluiten en te leren van elkaar. Openstaan voor elkaars cultuur en het gebruiken van elkaars creativiteit om samen te komen tot een groot kunstwerk. Het resultaat leidt tot verbroedering en bewondering voor wat mensen samen kunnen presteren als zij de handen ineen slaan.

De hennacultuur en Delfts Blauw zijn samengesmolten in Veghels Blauw. In een tijdelijk café hebben mensen elkaar 3 middagen per week elkaar kunnen ontmoeten om samen te borduren en te praten onder het genot van een kopje koffie of thee. Daarnaast was het een ophaalpunt voor de mensen die meededen aan het project en liepen er regelmatig mensen binnen voor een praatje. 

Ook hebben een aantal basisscholen deelgenomen aan het project. Kinderen van allochtone afkomst hebben samen met hun ouders of een tante les gegeven aan hun medeleerlingen en hebben hen kennis laten maken met de motieven van de hennacultuur.

In totaal hebben er 430 mensen deelgenomen aan het project in de leeftijd van 9 tot en met 92 jaar. Er zijn ruim 900 kleedjes geborduurd en er zijn ongeveer 3000  porseleinstukken beschilderd.